Nonsens, garrar och allt därimellan

Senaste inläggen

Av Zippo - 3 juli 2011 21:25

I helgen var det dags att plocka fram grillen igen.

Den här gången så var det revbensspjäll som skulle grillas.

Hela processen tog dryga 5 timmar och resultatet blev helt lysande.

Faktum är att det var de bästa "ribs" som jag någonsin har ätit.

Processen startade med att jag rubbade revbena (några stänk äppelvinäger lades som grund innan rubben) och lät köttet vila i ca 1 timme.

Efter detta så åkte dom in i grillen med  köttsidan uppåt (indirekt värme med droppskål med vatten under ribsen och lite "rökträ" på kolet).

Temperaturmässigt så siktade jag på 100-125 grader vilket jag lyckades rätt hyfsat med.

Det är detta som är hela hemligheten med saftig och ickesegt kött, låg temperatur och tålamod.

Under grillningen så fanns det gott om tid att röka en Montecristo Especial No 2 och efter ungefär 2-2,5 timmar så bytte jag plats på bitarna och fyllde på med lite mer kol.

Glazen/grillsåsen kokade jag iordning lagom till att det var dags att avsluta det hela genom att dra på nämnda glaze och hastigt "bränna" in den genom att flytta bitarna till sidan med kolet.


Damn vad saftigt och gött det blev


När vi spisade revbena så upptäckte jag att jag inte ens drack någonting till maten utan kvällens vin i form av Tommasi Appassimento (nr 5354) fick jag dricka upp efteråt.

Har flera flaskor på lager så jag återkommer lite senare kring vad jag tycker om den.


/ZIppo


                 

Av Zippo - 3 juli 2011 21:24

Upptäckte just att jag har inte skrivit en rad om det vin som jag har pimplat absolut mest under våren.

Étnico Red Blend (nr 90314).


Väl värt och testa..betyg kanske  8+/10.


/Zippo


 

Vin
Av Zippo - 29 juni 2011 16:19

Har man skaffat sig en dyr grill så ska det ju självklart experimenteras.

På midsommardagen så fick jag för mig att testa någonting nytt varpå jag bestämde mig för att ge mig i kast med "pulled pork".


En picknickbog på 1,3kg förbereddes efter konstens regler,  grillen trimmades in i rätt temperaturspann varpå en långdragen process startades vid den svarta bollen.


Nog tog den tid alltid, efter 7 timmar (kl 21:15) så lyckades jag till slut komma i mål och detta efter att jag hade stressat upp grillens temp till 200 grader (aja baja men folk började bli hungriga) den sista timmen.

Resultatet smakade dock bra trots att köttet blev aningens torrt p.g.a temphöjningen mot slutet.


Kommer att testa detta igen men då skall jag starta upp grillen kl 10:00 på förmiddagen så att det hela får ta den tid det tar.


/Zippo


             

Av Zippo - 29 juni 2011 16:10

Midsommaren bjöd inte på några större utsvävningar för vår del och hela firandet bestod av middagen hos svärirsarna.

Cigarren som avnjöts smakade riktigt bra men "Heavy metal" vinet smakade snarast mediokert men det var kul och testa den i alla fall.


Det var ungefär det som vi mäktade med och det var faktiskt ganska skönt att bara ta det lugnt.



Tack till CG och GF.


/Zippo


         

Av Zippo - 29 juni 2011 15:27

Ja lite koll på grillning har har jag i all fall om man skall tro expressens webbtest.

Är du en grillmästare.


/Zippo


 

Av Zippo - 24 juni 2011 02:22

Hade planerat en herf i goda vänners lag men det sket sig av diverse anledningar.

Räddningen blev svärirsarna som aldrig backar inför gratis mat och dryck så kvällen blev trots allt väldigt lyckad.

3 rätters blev det och man kanske bör notera förrätten bestående av sparris med Shitake majonäs vilket jag plikttroget vispade iordning.

Att sen även det grillade köttet råkade också hålla hög klass var en bonus som inte skall gå förbi helt onoterat,


/Zippo


         

Av Zippo - 24 juni 2011 02:09

Grillen går varm och jag puffar vidare.

Hamburgare och en LFD Chiselito som efter några år börjar smaka kalas.


/Zippo



     

Av Zippo - 24 juni 2011 02:03

Minsta dottern fyllde ju 7 år för ett tag sen och ett kalaas för kompisarna ägde rum helgen efter.

Massor med ungar var det och jag kände att det var läge och balansera upp det hela med en H.Upman Magnum 50.


/Zippo


     

Seek and destroy

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013
>>>

RSS


Skapa flashcards