Nonsens, garrar och allt därimellan

Alla inlägg under augusti 2013

Av Zippo - 3 augusti 2013 13:00

Övningarna idag utfördes på lote djupare vatten...3-4 meter på ett ungefär.Av/på viktbältet..och detsamma men hela utrustningen..allt nder vatten..och även vid ytan.Andra övningar gjordes också..men inget speciellt..men jag led även idag av dimma på cyklopet så det mesta var aningen irriterande.Till råga på allt så hade vi justerat vikterna så att jag hade vissabekymmer att hålla mig nere.Teorilektioner tog vid under lunchen och efter det så var det dags för nästa riktiga dyk.Vi uppehöll oss vid grannön där ytterligare övningar gjordes..både under och på ytan.Navigation med kompass..lite släpande på varandra o.s.vSen ner på 12 meter där vi fortsatte med diverse övningar för att sen simma runt i ca 30 min.Coolaste sakerna var nog havssköldpaddan som vi simmade med...sen hade vi nån stim på några hundra firrar som vi korsade vägarna med.Annars det sedvaliga..rockor..nemosar o.s.vNu hade jag dock lånat en annan cyklop så jag såg faktiskt vad som hände runt omkring mig.:-)Turen avslutades med en simulerad "out of air" där grabben fick rädda mig på ett kontrollerad sätt.FAN vad kul det var idag.Imorgon börjar med ett dyk kl 08:00...sen prov under lunchen...och avslutas med dyk kl 15:00 sen är vi certade.Vi har ett dyk tillgodo också så det får bli till det bästa stället häriomkring men jag är rätt säker på att vi även kommer att haka på ett "shipwreck" dyk också.Annars är allt bra...åskoväder drog förbi för tredje natten irad...men inget som märktes under morgonen./Zippo

ANNONS
Av Zippo - 2 augusti 2013 12:28

Open Water Dive 1 är avklarad.Rätt märkligt att man släpps iväg och plaska på 12 meters djup i en timme 4 timmar efter det att man plaskade på 1,5 meters djup och körde basic övningar.Men på det stora hela så gick det bra...själv så stoppade jag hela gruppen då jag i början fick ont i örona...men andra nedstigningsförsöket gick ju bra.Nästa irriterande grej var all dimma som satte sig i cyklopet...lätt och rensa i och för sig...bara och släppa in vatten och blåsa ut den.Men har man bara gjort det 3-4 på 1 meters djup så tar det emot och göra samma sak när man ska göra det 12 meter under ytan.Kan erkänna att det tog 15 mnuter nnan jag vågade testa.Grabben däremot såg ut som han aldrig hade gjort nåt annat än dykt...såg riktigt proffsig ut och hade koll på mig på ett väldigt vuxet sätt (vi skulle vara typ parhästar nder dyket)Tysken som var med och parade med instruktören var ömsom på botten ömsom på ytan så jag påstår att vi som par var överlägsna.Lite skoj blev det på slutet när det var dags och gå upp till ytan.Ordern var att hålla samma fart som instruktören.Jag...det gjorde jag...stirrade som fan på henne och sprkade på.30-40 sekunder senare skulle jag kika ner för att se hur långt upp vi hade kommit...började nästan skratt när jag såg att vo var kvar på botten...haha...lite chockartat.Imorgon blir det övningsdyk...några teorilektioner och sen seriös båtdyk igen./Zippo

ANNONS
Av Zippo - 2 augusti 2013 07:00

Idag under förmiddagen så har det enbart varit övningar på riktigt.Förutom att jag fick en släng av panikkänslor efter 1 minut i vattnet så gick allt riktigt bra.Smulerade övningar med tomma tankar, flödande regulatöreer och bortslitna masker avlöste varandra och enligt instruktören så var vi riktigt duktiga.Nu är det en liten paus och sen skall vi ner i plurret igen...ser fram emot det för det är riktigt kul.Blåsten som kom igår kväll förebådade regn precis som jag trodde och jag tror att det regnade nästan hela natten...på morgonen så var det som vanligt..solen sken och ingen tillstymmelse av åskvädret.Nä nu skall det kökas lunch./Zippo

Av Zippo - 1 augusti 2013 14:01

Då har vi landat på det nya stället och då dykkursen startade lite senare så gick allt mycket smidigt.Frukost..packa...åka till nästa strand...checka in...gå till kursen.Så idag så har vi kikat på instruktionsfilmer och gjort "prov" på löpande band...imorgon så skall vi träningsdyka hela dagen.Japp...det är ju lite pyssel för att få Open Water certet..men det rullar på bra än så länge.En åskstorm rullade in igår kväll över ön...och det ser ut som att det kommer bli likadant den här natten ( börjar blåsa upp just nu)Förresten...bok nummer 9 är avklarad./Zippo

Tidigare månad - Senare månad

Seek and destroy

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Blogkeen
Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013
>>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se