Nonsens, garrar och allt därimellan

Direktlänk till inlägg 3 juli 2011

Monster RIBS

Av Zippo - 3 juli 2011 21:25

I helgen var det dags att plocka fram grillen igen.

Den här gången så var det revbensspjäll som skulle grillas.

Hela processen tog dryga 5 timmar och resultatet blev helt lysande.

Faktum är att det var de bästa "ribs" som jag någonsin har ätit.

Processen startade med att jag rubbade revbena (några stänk äppelvinäger lades som grund innan rubben) och lät köttet vila i ca 1 timme.

Efter detta så åkte dom in i grillen med  köttsidan uppåt (indirekt värme med droppskål med vatten under ribsen och lite "rökträ" på kolet).

Temperaturmässigt så siktade jag på 100-125 grader vilket jag lyckades rätt hyfsat med.

Det är detta som är hela hemligheten med saftig och ickesegt kött, låg temperatur och tålamod.

Under grillningen så fanns det gott om tid att röka en Montecristo Especial No 2 och efter ungefär 2-2,5 timmar så bytte jag plats på bitarna och fyllde på med lite mer kol.

Glazen/grillsåsen kokade jag iordning lagom till att det var dags att avsluta det hela genom att dra på nämnda glaze och hastigt "bränna" in den genom att flytta bitarna till sidan med kolet.


Damn vad saftigt och gött det blev


När vi spisade revbena så upptäckte jag att jag inte ens drack någonting till maten utan kvällens vin i form av Tommasi Appassimento (nr 5354) fick jag dricka upp efteråt.

Har flera flaskor på lager så jag återkommer lite senare kring vad jag tycker om den.


/ZIppo


                 

 
ANNONS
 
Magnus

Magnus

5 juli 2011 00:49

Har jag kommenterat det här...? nåja, i sånt fall får det bli en till kommentar.
Som sagt, jag är grymt imponerad av din grillkonst. Jäklar vad gott det ser ut på bilderna.
Revbensspjäll står på listan över det som jag MÅSTE testa. Har läst att många väljer att koka dem först...hade dels tänkt att testa det, dels att laga dem helt på grillen med den långa tid det innebär.
De absolut godaste jag ätit var i en motorcyckelbar i vegas, kan jag komma i närheten av den smaken så blir jag mer än nöjd.

http://mj.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zippo - 15 augusti 2013 14:15

Det sista är inhandlat, transport till flyget är bokat, transport från Arlanda likaså. Tja inte så mycket mer att säga....imorgon bär det hemmåt. Sista restaurangbesöket skall nu göras sen slafen. /Zippo...

Av Zippo - 14 augusti 2013 15:56

Som rubriken antyder så var det fiske som stod på menyn idag...satan vad kul det var. Dagen började dock lite sisådär då jag var tvungen att i panik se till att taxichaffisen hittade en toalett...snabbt skulle det gå...men det löste sig. Sen blev d...

Av Zippo - 13 augusti 2013 17:19

Tja, grabbarna har shoppat vad grabbar vill shoppa....skräddarsytt och lite programvaror. Sen blev det i nte så mycket mer...det är fan dyrt i Thailand..i alla fall om man skall märkesshoppa och kopiorna är många gånger rätt kassa. Jag hann även id...

Av Zippo - 13 augusti 2013 02:56

Med lite bättre sängar så sov man ju som en kung. Följdaktigen så vaknade jag lite tidigare än jag brukar så jag passade på att besöka gymet på hotellet. Det var nån vecka sen som jag ägnade mig åt den typen av aktiviteter så antagligen så är jag ö...

Av Zippo - 12 augusti 2013 17:15

Back on the hotel. Skräddaren hade tyvärr stängt för idag så jag och grabben tog en sväng runt "hooden" medans tjejerna gick och kika in lite shopping. Efter en vända så stannade vi på Landmark Hotels terass och drog en bira och vanilla shake. Göt...

Seek and destroy

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Blogkeen
Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se