Nonsens, garrar och allt därimellan

Direktlänk till inlägg 24 februari 2010

Polisanmäla SJ för bedrägeri?

Av Zippo - 24 februari 2010 20:06

Nu har SJ fått ta emot protestlistor mot det tillfälliga avskaffandet av restidsgarantin.

Då jag som pendlare betalar en klumpsumma för en tjänst som SJ är tänkt att tillhandahålla under en månad så funderar jag på var gränsen enligt SJ går för att kunna göra en reklamation p.g.a bristande leverans av nämnda tjänst?.


Jag betalar ju för nåt som inte blir levererat och då är det för de flesta företag självklart att man skall bli ersatt för detta.

Så är dock inte fallet med SJ.

Restidsgarantin är enligt mig bara ett sätt att ersätta tillfälliga störningar men för min del har det inte fungerat bra de senaste 2-3 månaderna.


SJ det är dags att ni börjar ta ansvar för era handligar och det betyder även ekonomiskt.

Jag har via olika kanaler försökt att bli kompenserad men hittills så har jag enbart mötts av undanflykter.


Vad behöver jag göra egentligen, polisanmäla SJ för bedrägeri?.

Har starka funderingar på att göra just detta då i alla fall jag anser att det finns grund för det.


/Zippo


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jeje

24 februari 2010 23:33

Polisanmälan hjälper inte. När du köper en biljett eller ett periodkort så anses juridiskt att du godkänt SJs allmänna villkor. Där står att En resande med periodiskt giltig biljett (kort) medges ersättning med den del av biljett(kort)avgiften, som SJ AB i särskild ordning bestämt för det slags biljett den resande innehar. Så du har bara att snällt följa det de bestämt.

 
Ingen bild

Zippo

25 februari 2010 08:09

Hmmm, nog är jag medveten om att det finns en hel del finstilt som reglerar sådana här situationer till SJs fördel.
Undrar dock fortfarande om det är lagligt att helt friskriva sig från all "leverans" ansvar.
Tänk att man skulle förhandsbetala och köpa exempelvis en TV och sen få besked att de tänkter inte leverera (av olika anledningar) men tänker behålla betalningen.
Att man skulle komma undan med det bara för att det finns lite finstilt tror jag inte är direkt lagligt i alla fall.

/Zippo

 
Ingen bild

polly

25 februari 2010 09:25

Inget med avtal är finstilt, det är lätt att läsa, köper man en biljett har man rättigheter till en tjänst, men också skyldigheter, man har ingått in i ett avtal, nu har SJ valt att betala tillbaks biljetter (även de med ej ombokningsbar nivå). Dessutom står det tydligt på hemsidan att Force Majeure inte gäller för restidsgaranti. Att folk inte kan informera sig är inte ett företags fel, det är de okunnigas

 
Ingen bild

Zippo

25 februari 2010 12:11

Polly:
Så du menar att bara man klart och tydligt talar om i avtalstexten att man blåser sina kunder så är det o.k?
Jag köper inte det och skulle jag kunna välja så skulle jag visa var jag står genom att byta leverantör.
Tyvärr så är inte detta möjligt i mitt fall.

/Zippo

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zippo - 15 augusti 2013 14:15

Det sista är inhandlat, transport till flyget är bokat, transport från Arlanda likaså. Tja inte så mycket mer att säga....imorgon bär det hemmåt. Sista restaurangbesöket skall nu göras sen slafen. /Zippo...

Av Zippo - 14 augusti 2013 15:56

Som rubriken antyder så var det fiske som stod på menyn idag...satan vad kul det var. Dagen började dock lite sisådär då jag var tvungen att i panik se till att taxichaffisen hittade en toalett...snabbt skulle det gå...men det löste sig. Sen blev d...

Av Zippo - 13 augusti 2013 17:19

Tja, grabbarna har shoppat vad grabbar vill shoppa....skräddarsytt och lite programvaror. Sen blev det i nte så mycket mer...det är fan dyrt i Thailand..i alla fall om man skall märkesshoppa och kopiorna är många gånger rätt kassa. Jag hann även id...

Av Zippo - 13 augusti 2013 02:56

Med lite bättre sängar så sov man ju som en kung. Följdaktigen så vaknade jag lite tidigare än jag brukar så jag passade på att besöka gymet på hotellet. Det var nån vecka sen som jag ägnade mig åt den typen av aktiviteter så antagligen så är jag ö...

Av Zippo - 12 augusti 2013 17:15

Back on the hotel. Skräddaren hade tyvärr stängt för idag så jag och grabben tog en sväng runt "hooden" medans tjejerna gick och kika in lite shopping. Efter en vända så stannade vi på Landmark Hotels terass och drog en bira och vanilla shake. Göt...

Seek and destroy

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Blogkeen
Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se