Nonsens, garrar och allt därimellan

Direktlänk till inlägg 25 augusti 2009

Vi har en plan

Av Zippo - 25 augusti 2009 20:04

Aftonbladet.se, Expressen.se, SvD.se och säkerligen många fler nättidningar rapporterar om ytterligare ett svenskt fall av svininfluensa.

Det anmärkningsvärda i detta fallet är att patienten ifråga har skickats till Danmark då alla s.k ECMO vårdplatser i Sverige var fullsatta.


I artiklarna så poängterar man även att sjukvården har en tillfredställande pandemiplan och vi skall inte oroa oss för att vårdapparaturen inte ska kunna ta hand om alla eventuella patienter som eventuellt insjuknar.


Jag kan inte låta bli att undra hur den planen egentligen ser ut?


Det räcker med att ta fram grundskolematten och räkna lite för att göra mig i alla fall aningens mörkrädd.


Om man nu antar att enbart 2 personer/ 1 miljon invånare hamnar i en situation där dylika mackapärer kommer till användning så har man redan där (med 18 patienter) förmodligen överskridit alla ECMO vårdplatserna i Sverige med råge.


Tål och fundera på.


/Zippo


Andra bloggar om: pandemi, svininfluensa, vård, ecmo, plan, trovärdig

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zippo - 15 augusti 2013 14:15

Det sista är inhandlat, transport till flyget är bokat, transport från Arlanda likaså. Tja inte så mycket mer att säga....imorgon bär det hemmåt. Sista restaurangbesöket skall nu göras sen slafen. /Zippo...

Av Zippo - 14 augusti 2013 15:56

Som rubriken antyder så var det fiske som stod på menyn idag...satan vad kul det var. Dagen började dock lite sisådär då jag var tvungen att i panik se till att taxichaffisen hittade en toalett...snabbt skulle det gå...men det löste sig. Sen blev d...

Av Zippo - 13 augusti 2013 17:19

Tja, grabbarna har shoppat vad grabbar vill shoppa....skräddarsytt och lite programvaror. Sen blev det i nte så mycket mer...det är fan dyrt i Thailand..i alla fall om man skall märkesshoppa och kopiorna är många gånger rätt kassa. Jag hann även id...

Av Zippo - 13 augusti 2013 02:56

Med lite bättre sängar så sov man ju som en kung. Följdaktigen så vaknade jag lite tidigare än jag brukar så jag passade på att besöka gymet på hotellet. Det var nån vecka sen som jag ägnade mig åt den typen av aktiviteter så antagligen så är jag ö...

Av Zippo - 12 augusti 2013 17:15

Back on the hotel. Skräddaren hade tyvärr stängt för idag så jag och grabben tog en sväng runt "hooden" medans tjejerna gick och kika in lite shopping. Efter en vända så stannade vi på Landmark Hotels terass och drog en bira och vanilla shake. Göt...

Seek and destroy

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Blogkeen
Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se