Nonsens, garrar och allt därimellan

Direktlänk till inlägg 23 maj 2009

Smutsig politik

Av Zippo - 23 maj 2009 23:10

Eu valet närmar sig och jag har faktiskt undrat både en och två gånger hur det egentligen kommer att fungera om man exempelvis skall rösta på piratpartiet.

Man har ju sett diverse outsiderpartiers valsedlar när man har gått och röstat vid tidigare gånger men vad gör man om valsedlarna inte finns där?.

 Jag antar att om man skulle handskriva en röstseddel så blir den rösten ogiltig då processen trots allt skall följa nån formalia som jag i alla fall inte har 100% koll på.

Man har också noterat att TV-reklam kan hota demokratin.

Jag är inte speciellt orolig  för just det (medelsvensson är förhoppningsvis intelligentare än så) utan jag är nog i så fall mer orolig för all lobbyverksamhet som med obegränsade ekonomiska tillgångar urholkar de demokratiska fundament som vi förlitar oss på.


/Zippo


Andra bloggar om: politik, val, eu, valsedel, piratpartiet, lobbying, demokrati

 
ANNONS
 
Ingen bild

André

24 maj 2009 00:16

Det går utmärkt att ta en blank valsedel och skriva partiets namn på om det inte finns några valsedlar för det parti man vill rösta på i vallokalen. Observera att du inte kan personrösta om du använder en blank valsedel - du får alltså bara skriva partiets namn på sedeln.
Ex. vill du rösta på Piratpartiet så skriver du "Piratpartiet" på en blank sedel och lägger i kuvertet. Detta är en giltig röst.

 
Ingen bild

Hazzard

24 maj 2009 00:19

Val och åter val! Vi svenskar har alltid så oerhört många val möjligheter när det gäller att rösta så att man bara känner för att dö när man väl ska rösta. Men jag har för mig att man kan ta en röst sedel utan någon parti tillhörighet och skriva vilket parti man vill lägga sin röst på och sedan räknas den in. Men, som sagt det är vad jag tror. Annars så brukar jag bara ta en röstsedel som går mot strömmen om den finns där. Hur det än är så känns det som att vilka man en skickar till EU så vinner som bäst på det själv!

/Hazzard

 
Ingen bild

Hanse

24 maj 2009 01:35

Om det inte finns några valsedlar för det parti du vill rösta på så ta en blank valsedel och skriv partinamnet. Det måste vara rättstavat.

http://christianengstrom.wordpress.com/2009/05/20/sa-rostar-du-idag/

 
Ingen bild

Magnus W

24 maj 2009 12:19

På Piratpartiets hemsiha finns instruktioner för hur man gör:
http://www.piratpartiet.se/rosta_pirat_i_eu_valet

 
Ingen bild

Tor

24 maj 2009 13:23

Om valsedel saknas så kontaktar du antingen partiet och återkommer eller så tar du en blank och skriver "Piratpartiet" (varken mer eller mindre). Det är fullt giltigt, men ger dig inte möjlighet att kryssa någon speciell kandidat.

 
Ingen bild

Zippo

24 maj 2009 14:48

Det är nästan jag skäms (över att jag inte hade tagit reda på detta själv) men jag tackar alla för informationen.
Det är också uppenbart att det finns massor med eldsjälar bakom piratpartiet som verkligen lägger ner tid och engagemang på detta.
Känns rätt trevligt att det finns folk som bryr sig.

/Zippo

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zippo - 15 augusti 2013 14:15

Det sista är inhandlat, transport till flyget är bokat, transport från Arlanda likaså. Tja inte så mycket mer att säga....imorgon bär det hemmåt. Sista restaurangbesöket skall nu göras sen slafen. /Zippo...

Av Zippo - 14 augusti 2013 15:56

Som rubriken antyder så var det fiske som stod på menyn idag...satan vad kul det var. Dagen började dock lite sisådär då jag var tvungen att i panik se till att taxichaffisen hittade en toalett...snabbt skulle det gå...men det löste sig. Sen blev d...

Av Zippo - 13 augusti 2013 17:19

Tja, grabbarna har shoppat vad grabbar vill shoppa....skräddarsytt och lite programvaror. Sen blev det i nte så mycket mer...det är fan dyrt i Thailand..i alla fall om man skall märkesshoppa och kopiorna är många gånger rätt kassa. Jag hann även id...

Av Zippo - 13 augusti 2013 02:56

Med lite bättre sängar så sov man ju som en kung. Följdaktigen så vaknade jag lite tidigare än jag brukar så jag passade på att besöka gymet på hotellet. Det var nån vecka sen som jag ägnade mig åt den typen av aktiviteter så antagligen så är jag ö...

Av Zippo - 12 augusti 2013 17:15

Back on the hotel. Skräddaren hade tyvärr stängt för idag så jag och grabben tog en sväng runt "hooden" medans tjejerna gick och kika in lite shopping. Efter en vända så stannade vi på Landmark Hotels terass och drog en bira och vanilla shake. Göt...

Seek and destroy

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Blogkeen
Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se