Nonsens, garrar och allt därimellan

Direktlänk till inlägg 26 november 2008

Spela lotto med Beatrice Ask

Av Zippo - 26 november 2008 22:55

Inga nya lindringar i fildelningslag.

Några klipp från artikeln:

"Centern föreslog att ett varningsbrev först skulle skickas ut till de personer som riskerar att få sin identitet avslöjad.

Folkpartiet ville att lagen skulle inriktas på illegal fildelning som används för kommersiellt bruk."

Tydligen så var dessa förslag "besvärliga" att genomföra och med det så är det bara att konstatera att IPRED kommer att klubbas igenom utan ändringar.


Men det som gör mig mest förbryllad är följande.


"Får upphovsrättsinnehavaren möjlighet att ta kontakt med den illegala fildelarna, till exempel genom att framföra en varning eller krav på ersättning, så är det ett "mjukare" sätt att bekämpa illegal fildelning, menar Ask. Bland fildelare finns en oro för att skiv- och filmbolag ska ställa tuffa ersättningskrav.
- Jag utgår ifrån att det finns en proportionalitet i hur man agerar. De exempel som används i debatten är från andra länder. Vi har inte de traditionerna i Sverige, säger Ask.
"


Menar tanten att man i Sverige klubbar igenom lagar baserat på att man utgår ifrån en känsla eller traditioner?.


Herre jösses, fattar inte hon att som lagen ser ut så är det ju upp till upphovsrättsorganisationerna att kräva vad dom vill och dom kommer högaktningsfullt att skita blanka fan i vad vi har för traditioner eller vad hon utgår ifrån.


Då kan hon ju i så fall utgå ifrån att Svenskar traditionellt sett är ett hederligt folk och med det skrota lagen helt.


/Zippo


Andra bloggar om: dumheter, IPRED, pirater, kopiering, beatrice, ask, för bövelen
 
ANNONS
 
mj

mj

27 november 2008 17:49

Skriver under på varje ord du skriver.

http://mj.bloggagratis.se

 
Erik

Erik

30 november 2008 19:34

Håller med! Kämpade på mot FRA-lagen och se hur det gick. Med oförtruten dumhet som honnörsord fortsätter vår regering gå på allt vad lobbister presenterar i Riksdagskorridorerna. Tänk om vi hade följande hastighetsregel. Kör fort med motta! Hur f-n ska en polis kunna bedöma vad som är "lagom" hastighet, grundat på vad? Beatrice Ask har säkert någon bra sida, men hon döljer den fint!
Trist läge, verkar det som. Vad kan vi göra?

http://erik56.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zippo - 15 augusti 2013 14:15

Det sista är inhandlat, transport till flyget är bokat, transport från Arlanda likaså. Tja inte så mycket mer att säga....imorgon bär det hemmåt. Sista restaurangbesöket skall nu göras sen slafen. /Zippo...

Av Zippo - 14 augusti 2013 15:56

Som rubriken antyder så var det fiske som stod på menyn idag...satan vad kul det var. Dagen började dock lite sisådär då jag var tvungen att i panik se till att taxichaffisen hittade en toalett...snabbt skulle det gå...men det löste sig. Sen blev d...

Av Zippo - 13 augusti 2013 17:19

Tja, grabbarna har shoppat vad grabbar vill shoppa....skräddarsytt och lite programvaror. Sen blev det i nte så mycket mer...det är fan dyrt i Thailand..i alla fall om man skall märkesshoppa och kopiorna är många gånger rätt kassa. Jag hann även id...

Av Zippo - 13 augusti 2013 02:56

Med lite bättre sängar så sov man ju som en kung. Följdaktigen så vaknade jag lite tidigare än jag brukar så jag passade på att besöka gymet på hotellet. Det var nån vecka sen som jag ägnade mig åt den typen av aktiviteter så antagligen så är jag ö...

Av Zippo - 12 augusti 2013 17:15

Back on the hotel. Skräddaren hade tyvärr stängt för idag så jag och grabben tog en sväng runt "hooden" medans tjejerna gick och kika in lite shopping. Efter en vända så stannade vi på Landmark Hotels terass och drog en bira och vanilla shake. Göt...

Seek and destroy

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Blogkeen
Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29 30
<<< November 2008 >>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se