Nonsens, garrar och allt därimellan

Direktlänk till inlägg 15 juli 2008

Yttrandefrihet

Av Zippo - 15 juli 2008 09:36

Jag tror att någon har missat poängen.

Jari Karivainio skriver på svd.se att FRA inte hotar yttrandefriheten.

Jag anser att han har rätt, just nu i alla fall men vad händer i förlängningen?.

FRA-lagen är ett verktyg som det trots allt är upp till makthavarna att använda i princip som man vill.

Det hela är mycket enkelt.

Fixa fram en lag med begränsningar i yttrandefriheten (så där lite lagom kuppartat), avlyssna och identifiera de som bryter mot lagen och fängsla personerna.

Lätt som en plätt och till och med helt lagligt.

Nu kanske ni säger att man inte skulla kunna göra så i Sverige, jag frågar bara INTE?.

Jag trodde exempelvis inte att man i Sverige kunde klubba igenom en lag som tillåter massavlyssning av dess medborgare.

Sätten att kringå hinder är många.

Man kan ju exempelvis "tänja" lite på definitionen av terrorism till och innefatta samhällskritiska reportrar eller så hänvisar man bara till rikets "säkerhet" och med det flyttar makten/insynen till några få instanser som man själv har kontroll över.


Faran ligger just i detta att samma maktapparat som bestämmer över FRA och dess avlyssning bestämmer även i slutändan vad som är tillåtet och inte.


Han tar också echelon som ett exempel på varför vi inte skall bry oss i detta fallet.

Då säger jag bara som min mor sa till mig när jag var liten.

"Man behöver inte hoppa ner från broar bara för att alla andra gör det".


Den andra aspekten med FRA lagen som jag i alla fall tycker är oroande är HUR den blev antagen då förloppet visar på tydliga brister i den demokratiska processen i Sverige.


/Zippo


Andra bloggar om: FRA, lag, kuppartat, echelon, avlyssning, brandvägg


 
ANNONS
 
Ingen bild

Hazzard

15 juli 2008 23:38

Jag kan sätta en png på att innan året är slut så kommer någon tidining att avslöja att svenska staten har avlyssnat och gått igenom människors e-post mm utan att igentligen ha haft rätt till det, men på lösa grunder har man "blundat" för att låta det ske. Det kommer säkert att bli en lika stor grej som IB- affären. Jag lovar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zippo - 15 augusti 2013 14:15

Det sista är inhandlat, transport till flyget är bokat, transport från Arlanda likaså. Tja inte så mycket mer att säga....imorgon bär det hemmåt. Sista restaurangbesöket skall nu göras sen slafen. /Zippo...

Av Zippo - 14 augusti 2013 15:56

Som rubriken antyder så var det fiske som stod på menyn idag...satan vad kul det var. Dagen började dock lite sisådär då jag var tvungen att i panik se till att taxichaffisen hittade en toalett...snabbt skulle det gå...men det löste sig. Sen blev d...

Av Zippo - 13 augusti 2013 17:19

Tja, grabbarna har shoppat vad grabbar vill shoppa....skräddarsytt och lite programvaror. Sen blev det i nte så mycket mer...det är fan dyrt i Thailand..i alla fall om man skall märkesshoppa och kopiorna är många gånger rätt kassa. Jag hann även id...

Av Zippo - 13 augusti 2013 02:56

Med lite bättre sängar så sov man ju som en kung. Följdaktigen så vaknade jag lite tidigare än jag brukar så jag passade på att besöka gymet på hotellet. Det var nån vecka sen som jag ägnade mig åt den typen av aktiviteter så antagligen så är jag ö...

Av Zippo - 12 augusti 2013 17:15

Back on the hotel. Skräddaren hade tyvärr stängt för idag så jag och grabben tog en sväng runt "hooden" medans tjejerna gick och kika in lite shopping. Efter en vända så stannade vi på Landmark Hotels terass och drog en bira och vanilla shake. Göt...

Seek and destroy

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Blogkeen
Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se