Nonsens, garrar och allt därimellan

Direktlänk till inlägg 7 februari 2008

Barns mentala ohälsa

Av Zippo - 7 februari 2008 23:02

Jag tänker ta tillfället i akt och tycka till ytterligare en gång i ämnet barns ohälsa.

Läste en hel del kloka synpunkter (eller så var dom bara överenstämmande med mina) på mamselamsens blogg.


Jag kan bara hålla med om exempelvis den där hysteriska jakten på aktiviteter som på nåt vis måste planeras för ungarna dagarna i ända.

Varför det för?, tror ni alla superhysteriska föräldrar som håller på så att era barn kommer att dö eller bli efterblivna utan alla dessa aktiviteter?.


Personligen så "tvingar" jag mina barn att ha tråkigt ibland och inte anser jag mig vara en sämre föräldrer för det.


Jag tror inte heller att det är som den här artikeln antyder att det är pressen i skolan (förnekar dock inte att det har blivit tuffare) som är boven i dramat utan det är summan av alla krav som ställer till det.

I ljuset av det så tycker jag att det är lite fel att peka ut just skolans krav som syndabocken.


Kraven kommer från kompisar,föräldrar,samhället,skolan,reklam o.s.v

Det som föräldrarna enligt mig måste göra är att hjälpa ungarna prioritera bland dessa krav så att de kanske slipper och ta så stor hänsyn till allt för der är väl det som är en föräldres viktigaste uppgift...att lotsa sina barn.


Tycker också att ni kikar in följande länk om forskning kring barns hjärnor.


/Zippo


Andra bloggar om: banr, okälsa, psykiskt, krav, skola, aktiviteter, överdrivet

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zippo - 15 augusti 2013 14:15

Det sista är inhandlat, transport till flyget är bokat, transport från Arlanda likaså. Tja inte så mycket mer att säga....imorgon bär det hemmåt. Sista restaurangbesöket skall nu göras sen slafen. /Zippo...

Av Zippo - 14 augusti 2013 15:56

Som rubriken antyder så var det fiske som stod på menyn idag...satan vad kul det var. Dagen började dock lite sisådär då jag var tvungen att i panik se till att taxichaffisen hittade en toalett...snabbt skulle det gå...men det löste sig. Sen blev d...

Av Zippo - 13 augusti 2013 17:19

Tja, grabbarna har shoppat vad grabbar vill shoppa....skräddarsytt och lite programvaror. Sen blev det i nte så mycket mer...det är fan dyrt i Thailand..i alla fall om man skall märkesshoppa och kopiorna är många gånger rätt kassa. Jag hann även id...

Av Zippo - 13 augusti 2013 02:56

Med lite bättre sängar så sov man ju som en kung. Följdaktigen så vaknade jag lite tidigare än jag brukar så jag passade på att besöka gymet på hotellet. Det var nån vecka sen som jag ägnade mig åt den typen av aktiviteter så antagligen så är jag ö...

Av Zippo - 12 augusti 2013 17:15

Back on the hotel. Skräddaren hade tyvärr stängt för idag så jag och grabben tog en sväng runt "hooden" medans tjejerna gick och kika in lite shopping. Efter en vända så stannade vi på Landmark Hotels terass och drog en bira och vanilla shake. Göt...

Seek and destroy

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Blogkeen
Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se