Nonsens, garrar och allt därimellan

Direktlänk till inlägg 4 februari 2008

Barnvagnen visar hur osäker du är

Av Zippo - 4 februari 2008 22:12

Kan inte låta bli att förundras över föräldrar som kastar ut uppemot 10 000:- på en barnvagn som sen kanske används max 10-20 ggr innan den förpassas till de sälla jaktmarkerna.


Förstå en sak.

Ungarna skiter blanka fan i om vagnen kostade 1 krona eller 10 000 kronor.


Ta istället och investera pengarna för ungarnas räkning, då kommer pengarna kanske till riktig nytta istället för att blåsa upp era stora egon.


/Zippo


Andra bloggar om: barnvagn, föräldrar, ego, makt, signaler, mode, barn, idiotiskt

 
 
Frida

Frida

4 februari 2008 22:32

Hallå!! Håller med dig helt! Föräldrar kanske tror att ungens värde går upp genom att köpa DYR barnvagn?! haha :)

http://www.soy.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Zippo

4 februari 2008 22:39

Du e klok du :-), önskar fler hade hjärnor och tänka med.

/Zippo

 
Ingen bild

Marren

5 februari 2008 15:22

Vem är ute med sitt barn endast 10-20 gånger och sedan slänger vagnen? Barn bör få frisk luft varje dag, det är 365 dagar på ett år.... Jag hade en dyr barnvagn ( dock samma till båda barnen) men det har absolut inget att göra med hur jag värdesätter mina barn!!! Så visst Zippo, jag håller med dig, jag önskar också att fler hade hjärnor att tänka med....

 
Ingen bild

ZIppo

5 februari 2008 23:20

Hola Marren.
Vem som använder vagnen 10-20 gånger innan man ledsnar på den?.

Antagligen samma människor som sitter på fik och jämför sina senaste gucci väskor och ser ens barn som en chic accessoar.

/Zippo

 
Erika

Erika

14 februari 2008 18:24

Japp, det är ju faktiskt helt sjukt. Men säljarna är duktiga, "jaaa, om du inte vill ha det bästa till ditt barn så kan du kika på den här osäkra budgetmodellen..".. Nåväl, finns massa bra och billiga modeller.. kolla in min hemsida..

http://www.barnvagn-online

 
Ingen bild

Marren

15 februari 2008 08:42

Hoppas att den "chica accessoaren" beter sig som en riktig bebis på fiket...spyr ner sin morsa å bajar så blöjan läcker...he he he he he!!
//Marren

 
Fru Kaos

Fru Kaos

16 februari 2008 16:43

Du har inga barn va?
Jag tror inte att det finns någon som kör en barnvagn endast 10-20 gånger?
Och att tro att folk har barn som "chica accessoaren" är också en illusion hur livet med barn är. Jag köper inte det här att folk skaffar barn för att ha det som en accessoar, det är sagt av personer som INTE har barn i såfall. Dessa personer som bara ser när mamman eller pappan glida runt med dyra vagnen. Oj så irriterade dessa personer blir då. De glömmer då att pappa eller mamman kanske har varit vakna hela natten med denna lilla accessoar, kanske hade accessoaren kräksjuka förra veckan och spydde ner hela lägenheten. Barn är otroligt krävand (på gott och ont) 24 h timmar om dygnet och knappast en behändig accessoar. Inget konstigt att man kanske vill kasta lite glans över den rätt kladdiga vardagen. OM man nu vill ge sitt barn dyrare prylar/kläder är väl det helt ok om eknomi finns. Det är lite typiskt Sverige, detsom är dyrt är fult. Man ska skämmas och klä sig och sina barn i väv för att inte trampa på någon annan.
Vad det gäller dyrare vagnar så finns det ju en anledning att de har blivit så populära: De är mycket bättre. Punkt.

http://www.annaskaos.blogspot.com

 
Ingen bild

ZIppo

16 februari 2008 19:11

Om jag har barn?.
3st närmare bestämt så nog vet jag precis vad du menar med spyor, sömnlösa nätter o.s.v
Inte är jag så fattig heller att jag inte skulle ha kunnat köpa mer eller mindre vilken vagn jag ville.
Jag unnar inte heller att folk köper dyra vagnar om det sker av rätta anledningar.
Däremot så VET jag att alldeles för många gånger så köper folk sina barnvagnar för att markera status, eget ego, självförtroende eller vad det nu kan vara och det anser jag är bara korkat.(man köper självförtroende/lycka)
Drivkrafterna bakom dessa idiotköp är många gånger nog ungefär detsamma som "din jakt på tonårsröven".

/Zippo

 
Ingen bild

andrea

17 februari 2008 19:26

Det kanske är billigare att köpa en smidigare och lite dyrare barnvagn som faktiskt får plats i hissen än att se sig om efter nytt boende.. det däremot, skulle vara dyrt. Själv har jag beställt en ny bugaboo och ENDAST för att den är den minsta och lättaste. Jag drar hellre in på annat. För en vagn tycker jag är bland det viktigaste och jag kommer använda den minst 2000 ggr har jag räknat ut. Döm inte folk som råkar köra en "dyr" barnvagn.

 
Ingen bild

Zippo

18 februari 2008 20:09

Det finns många sätt att köpa vagn på.
1. Man har pengar som gräs och därför spelar inte priset nån som helst roll och skall man då ändå köpa så skall man köpa nåt "hippt".
2. Man har inte riktigt slantarna men man "hittar på" diverse "godtagbara" motiv till och kasta ut pengarna .
3. Man köper vagnen efter att man "på riktigt" funderat på vad som verkligen behövs och följdaktigen köper funktion istället nån annan anledning.

Fråga till Andrea, jag antar att du köpte begagnat då det enbart var storleken/vikten som spelade roll?.

/Zippo


 
Fru Kaos

Fru Kaos

10 mars 2008 20:15

Min jakt på tornårsröven handlar om viktnedgång för hälsans skull.
En roligare benäminig livar upp bara, likaså en vagn som är bättre, och (hemska tanke) möjligen dyrare.

http://www.annaskaos.blogspot.com

 
Ingen bild

Lainen

20 december 2009 10:17

Så här var det för oss, och jag tror för många andra oxå. Vi orkar inte titta runt o leta efter billigaste bästa. Vi går till butiken lyssnar med säljaren och tar det som verkar rimligast. Vår vagn kosta 10.000kr +, kommer inte ihåg summan. Bara att konstatera som zippo säger, har man cash, spalla roll. Tror inte folk ruinerar sig över en barnvagn. Däremot verkar det vara populärt att göra det över boende.

 
Ingen bild

Morsan

27 augusti 2010 11:53

Det står ju klart och tydligt i artikeln att dyra vagnar inte är bättre än billigare per automatik vad det kommer till säkerhet eller funktion. En gång var det tur att jag hann få tag i en bugaboo för att hjälpa mamman och hindra att den välte för att den frusna snömodden var som en puckelpist.

Bor i norra Sverige, med vinterföre minst 1/3 av året funkar bara en vagn med fyra fasta och stora hjul, småler oftast lite när jag seglar förbi de med små svängbara som en atlantångare över is och snö. =)

Zippo

28 augusti 2010 00:49

Så sant så sant.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zippo - 15 augusti 2013 14:15

Det sista är inhandlat, transport till flyget är bokat, transport från Arlanda likaså. Tja inte så mycket mer att säga....imorgon bär det hemmåt. Sista restaurangbesöket skall nu göras sen slafen. /Zippo...

Av Zippo - 14 augusti 2013 15:56

Som rubriken antyder så var det fiske som stod på menyn idag...satan vad kul det var. Dagen började dock lite sisådär då jag var tvungen att i panik se till att taxichaffisen hittade en toalett...snabbt skulle det gå...men det löste sig. Sen blev d...

Av Zippo - 13 augusti 2013 17:19

Tja, grabbarna har shoppat vad grabbar vill shoppa....skräddarsytt och lite programvaror. Sen blev det i nte så mycket mer...det är fan dyrt i Thailand..i alla fall om man skall märkesshoppa och kopiorna är många gånger rätt kassa. Jag hann även id...

Av Zippo - 13 augusti 2013 02:56

Med lite bättre sängar så sov man ju som en kung. Följdaktigen så vaknade jag lite tidigare än jag brukar så jag passade på att besöka gymet på hotellet. Det var nån vecka sen som jag ägnade mig åt den typen av aktiviteter så antagligen så är jag ö...

Av Zippo - 12 augusti 2013 17:15

Back on the hotel. Skräddaren hade tyvärr stängt för idag så jag och grabben tog en sväng runt "hooden" medans tjejerna gick och kika in lite shopping. Efter en vända så stannade vi på Landmark Hotels terass och drog en bira och vanilla shake. Göt...

Seek and destroy

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards