Nonsens, garrar och allt därimellan

Direktlänk till inlägg 3 februari 2008

Seismiska händelser

Av Zippo - 3 februari 2008 09:38

Man undrar ju vad det var för seismisk händelse man hänvisar till som orsak till raset, misstänker att det bara lät bättre med själva ordet "seismisk" samtidigt som man har friskrivit sig själva från allt ansvar.


Det är faktiskt nästan så att man misstänker att orden är hämtade från nån dokument som beskriver vad man skall säga i händelse av olyckor.


Läser vidare i nästa artikel och enligt den så har de anställda varnat för rasrisken i månader men ledningen för LKAB har inte agerat på dessa uppgifter.

Det kan ju bli lite svårt att bortförklara varför man inte har agerat då dessa varningar till råga på allt var/är väldokumenterade.


Det hela blir ju jäkligt pinsamt för LKAB, men jag är inte direkt förvånad att man sket i dessa varningar.


Det är precis som vanligt när powerpoint beslutsfattare inte kan få in verkligheten i sina planer, man väljer helt enkelt att strunta i den.


Följande citat från gruvchefen bekräftar väl powerpoint mentaliteten på ett lysande sätt.

"– Jag vill inte svara på den frågan just nu. Vi kommer att göra en analys över vad som har inträffat längre fram."


Översatt så betyder det att man skall gömma sanningen i högar av papper för inte fan tänker man erkänna att man har gjort fel.


/Zippo



Andra bloggar om: kiruna, lkab, gruva, ras, varningar, verklighet, pinsamt

 
 
Paula

Paula

3 februari 2008 10:36

Mmm, kan inte annat än instämma... "Seismisk Händelse", det var ju ett ras, punkt.

Lär ju knappast kännas lättare för 21-åringens familj för att det bara var en seismkisk händelse...

http://lso.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Pappa

3 februari 2008 12:39

Vad är det för företagskultur inom LKAB.Är man rädd för represalier om man yttrar sig??? Man börjar ju undra hur det är när man läser nedanstående citat ur Aftonbladet den 080202. "Gruvarbetare har känt hur det skakat – och larmat ansvariga. Vi har varnat för det här gång på gång, men LKAB har inget gjort, säger en anställd. Aftonbladet pratade i går kväll med flera personer som brukar arbeta i fronten där raset inträffade.
"Av rädsla för repressalier vill de vara anonyma" Vinstintresset är så högt så tydligen betyder inte ett människoliv så mycket i LKAB,s ögon. Snabbt går man ut och konstaterar att det är en seismoligisk rörelse för då klassas olyckan som naturkatastrof och LKAB blir inte ersättningsskyldig. Nu menar man att raset har samband med produktionsarbetet och då blir det mer komplext... LKAB skryter ju med sitt höga säkerhetstänk men hur fungerar den i praktiken kan man fråga sig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zippo - 15 augusti 2013 14:15

Det sista är inhandlat, transport till flyget är bokat, transport från Arlanda likaså. Tja inte så mycket mer att säga....imorgon bär det hemmåt. Sista restaurangbesöket skall nu göras sen slafen. /Zippo...

Av Zippo - 14 augusti 2013 15:56

Som rubriken antyder så var det fiske som stod på menyn idag...satan vad kul det var. Dagen började dock lite sisådär då jag var tvungen att i panik se till att taxichaffisen hittade en toalett...snabbt skulle det gå...men det löste sig. Sen blev d...

Av Zippo - 13 augusti 2013 17:19

Tja, grabbarna har shoppat vad grabbar vill shoppa....skräddarsytt och lite programvaror. Sen blev det i nte så mycket mer...det är fan dyrt i Thailand..i alla fall om man skall märkesshoppa och kopiorna är många gånger rätt kassa. Jag hann även id...

Av Zippo - 13 augusti 2013 02:56

Med lite bättre sängar så sov man ju som en kung. Följdaktigen så vaknade jag lite tidigare än jag brukar så jag passade på att besöka gymet på hotellet. Det var nån vecka sen som jag ägnade mig åt den typen av aktiviteter så antagligen så är jag ö...

Av Zippo - 12 augusti 2013 17:15

Back on the hotel. Skräddaren hade tyvärr stängt för idag så jag och grabben tog en sväng runt "hooden" medans tjejerna gick och kika in lite shopping. Efter en vända så stannade vi på Landmark Hotels terass och drog en bira och vanilla shake. Göt...

Seek and destroy

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards