Nonsens, garrar och allt därimellan

Direktlänk till inlägg 14 januari 2008

Polarisation, ja tack

Av Zippo - 14 januari 2008 13:27

Har i dagarna köpt en enligt mig helt nödvändig sak inför kommande resan till utrikes destinationer.

Jag pratar om nånting så tråkigt som cirkulär polarisationsfilter till kameran.

Det bar emot och inhandla en dylika tingest men i och med att jag vet att skillnaden på bilderna kan vara milsvid så var det värt det.


Själv så fastnade jag för B+Ws variant då flera hade kommenterat att Hoyas dito inte riktigt hade uppfyllt deras förhoppningar.


Nedan två bilder tagna genom fönstret så att ni kan se vad en sån filter gör (inte det perfekta motivet för demonstration men ändå).

Den översta bilden är tagen utan filter notera reflexerna från det svarta taket (upp till vänster) och även reflexer från fönstret (kanten till höger).

Även mättnaden i färgerna skiljer sig ganska rejält


/Zippo


Andra bloggar om: foto, cirkulär, polarisation, filter, exempel, reflex, mättnad, b+w

 
ANNONS
 
50-taggaren

50-taggaren

14 januari 2008 14:22

Jag tycker de övre bilden är bättre så du har kastat ut penga i onödan igen zippo :-)

http://50-taggare.bloggagratis.se

 
Ingen bild

ZIppo

15 januari 2008 12:33

Du e bara avis.

/Zippo

 
Ingen bild

Plåtslagaren

16 januari 2008 15:30

Inte så stor skillnad som man kanske kunde önska. Personligen tycker jag att du fick bättre bild utan filter - kolla högdagrarna på cykelsadeln till exempel. Cykeln blev helt svart och platt med filtret. Nja... not impressed. Men det beror ju på vad man är ute efter förstås.

 
Ingen bild

ZIppo

16 januari 2008 19:14

Det var då attan vad ni var svårövertalade.
Vet att det inte var nån perfekt motiv att visa att visa skillnaden med så jag får väl ta nya bilder och bevisa att jag har rätt :-)

/Zippo

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zippo - 15 augusti 2013 14:15

Det sista är inhandlat, transport till flyget är bokat, transport från Arlanda likaså. Tja inte så mycket mer att säga....imorgon bär det hemmåt. Sista restaurangbesöket skall nu göras sen slafen. /Zippo...

Av Zippo - 14 augusti 2013 15:56

Som rubriken antyder så var det fiske som stod på menyn idag...satan vad kul det var. Dagen började dock lite sisådär då jag var tvungen att i panik se till att taxichaffisen hittade en toalett...snabbt skulle det gå...men det löste sig. Sen blev d...

Av Zippo - 13 augusti 2013 17:19

Tja, grabbarna har shoppat vad grabbar vill shoppa....skräddarsytt och lite programvaror. Sen blev det i nte så mycket mer...det är fan dyrt i Thailand..i alla fall om man skall märkesshoppa och kopiorna är många gånger rätt kassa. Jag hann även id...

Av Zippo - 13 augusti 2013 02:56

Med lite bättre sängar så sov man ju som en kung. Följdaktigen så vaknade jag lite tidigare än jag brukar så jag passade på att besöka gymet på hotellet. Det var nån vecka sen som jag ägnade mig åt den typen av aktiviteter så antagligen så är jag ö...

Av Zippo - 12 augusti 2013 17:15

Back on the hotel. Skräddaren hade tyvärr stängt för idag så jag och grabben tog en sväng runt "hooden" medans tjejerna gick och kika in lite shopping. Efter en vända så stannade vi på Landmark Hotels terass och drog en bira och vanilla shake. Göt...

Seek and destroy

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Blogkeen
Följ Nonsens, garrar och allt därimellan med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se